ГоловнаСвіт

Міноборони Польщі: Росія - найбільша загроза світовій безпеці

На думку Мацеревича, Росія повинна припинити нав'язувати свої погляди і правила за допомогою військової сили іншим державам і народам.

Міноборони Польщі: Росія - найбільша загроза світовій безпеці
Антоний Мацеревич
Фото: newsweek.pl

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що Росія зараз є найбільшою загрозою світовій безпеці.

Про це повідомляє

агентство PAP.

"За всієї поваги до російського народу й особливо до російських митців... Це не скасовує того факту, що Росія сьогодні є найбільшою загрозою для світової безпеки", - заявив міністр.

За його словами, "Росія дійсно є країною з абсолютно іншим дизайном порівняно з країнами західної цивілізації", яка вважає, що "будь-які стандарти, розроблені за межами її території, не застосовні для самої Росії".

"Жодна країна в історії за останні кілька років так не підривала світовий порядок, як Росія, яка атакувала спершу Грузію, потім Україну і постійно займає територію незалежної держави, відкрито заявляючи, що не хоче сприймати незалежність держави і її суверенітет, прагне нав'язувати свої рішення не тільки окремим країнам, а й спільному європейському ладу", - додав Мацеревич.

"Росія повинна зрозуміти, що є одним з багатьох рівноправних членів світової спільноти, де всі країни пов'язані, але не має права постійно нав'язувати свої погляди, свої правила за допомогою військової сили іншим державам і народам", - зазначив глава оборонного відомства Польщі.

На думку Мацеревича, рішення, ухвалені під час зустрічі міністрів оборони країн-учасниць НАТО і під час підготовки липневого саміту Альянсу у Варшаві, "є історичним кроком у розвитку мінливої архітектури НАТО", що адаптують її до викликів, інспірованих Росією.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що до початку 2017 року НАТО планує розмістити чотири багатонаціональні батальйони у Східній Європі - в Латвії, Литві, Естонії та Польщі - загальною чисельністю 4 тис. солдатів і офіцерів. Остаточно це рішення мають схвалити на саміті Альянсу, який відбудеться у Варшаві 8-9 липня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram