ГоловнаСвіт

Демократи заблокували роботу Сенату США

Представники Демократичної партії вимагали посилити контроль за зброєю

Демократи заблокували роботу Сенату США
Сенат
Фото: partbilet.ru

Члени Демократичної партії заблокували роботу американського Сенату, вимагаючи посилити контроль за продажем зброї.

Про це повідомляє The Hill.

Сенатор Кріс Мерфі від штату Коннектикут та інші демократи зайняли трибуну в середу близько 11 ранку за місцевим часом і не покидали її більш ніж 12 годин. Вони закликають посилити правила продажу зброї після трагедії в Орландо, що забрала життя 49 осіб.

Сенатор Мерфі заявив, що готовий займати трибуну "стільки часу, скільки знадобиться" для того, щоб ухвалити закони, які допускають продаж зброї підозрюваних у тероризмі.

Регламент Сенату дозволяє спікерам перебувати біля трибуни стільки часу, скільки їм знадобиться. Разом з Мерфі перед сенаторами виступили вже близько 40 колег по партії. Їх підтримала колишній держсекретар і кандидат у президенти США Гілларі Клінтон. Вона написала у своєму "Твіттері", що деякі теми "занадто важливі, щоб мовчати".

Раніше з пропозицією заборонити продаж зброї людям зі списку підозрюваних у зв'язках з терористами виступив кандидат в президенти Дональд Трамп.

У ніч на 12 червня 29-річний громадянин США Омар Матін розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse в Орландо (штат Флорида). Чоловіка вбили під час перестрілки з поліцейськими. У результаті нападу загинули, за уточненими даними, 49 осіб. Ще понад 50 було поранено й ушпиталено.

Батьки Матіна - вихідці з Афганістану. У зв'язку з цим співробітники правоохоронних органів перевіряють його на причетність до радикальних ісламістських угруповань.

Увечері 12 червня терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за стрілянину в Орландо. Згідно із заявою джихадистів, озброєну атаку на нічний гей-клуб здійснив бойовик їхнього угруповання. Водночас імовірний батько Матіна стверджував, що злочин ніяк не пов'язаний з релігією. Він розповів, що сина дуже розлютив поцілунок двох чоловіків, яких він побачив кілька місяців тому в Маямі, і припустив, що це і стало основним мотивом.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що президент США Барак Обама вирішив посилити контроль над торгівлею зброєю в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram