ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Франції: нові теракти неминучі

У Парижі попрощалися з жертвами бойовика ІДІЛ.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що загроза нових терактів дуже висока і нові людські жертви неминучі.

Про це повідомляє euronews.

"Загинуть й інші невинні люди. Дуже важко говорити про це, і я розумію, що мене можуть звинуватити в тому, що я нагнітаю страх у суспільстві, вже наляканому цими подіями. Але, на жаль, така реальність. Із цим доведеться мати справу цілому поколінню", - заявив Вальс.

Заява голови уряду прозвучала на тлі траурної церемонії на честь двох загиблих поліцейських. На церемонії, під час якої пам'ять загиблих ушанували хвилиною мовчання, були президент Франції Франсуа Олланд, Мануель Вальс і родичі покійних.

Заступника комісара, майора Жан-Батіста Сальвена і його подругу, також співробітницю МВС Жессіку Шнейдер убив терорист у понеділок, 13 червня. Уцілів їхній трирічний син, який став свідком трагедії.

Злочинцем виявився 25-річний громадянин Франції марокканського походження. Поліція ідентифікувала його як Лароссі Аббаллу (Larossi Abballa).

Поліція затримала трьох осіб з оточення Аббалли, які заприсягнулися на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Двоє з них проходили три роки тому у спільній з ним справі про організацію терористичної мережі між Францією і Пакистаном.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року у Парижі відбулася серія терактів. Смертники влаштували кілька вибухів, у тому числі біля "Стад де Франс" під час футбольного матчу, відкрили стрілянину біля кількох ресторанів і захопили заручників у театрі "Батаклан". У результаті атак загинули 130 осіб, понад 350 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram