ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Соратника Навального затримали двічі за день

Юрія Чайку переобрали на пост генпрокурора Росії.

Співробітника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального, Віталія Серуканова, затримали вдруге за день. Про це повідомляє РБК.

Як розповіла прес-секретар ФБК Кіра Ярмиш, Серуканова затримали поліцейські з Орла відразу після того, як співробітник ФБК вийшов з відділення поліції.

Активіст написав у "Твіттері", що його везуть в Орел, і там відбудеться суд. Оперативники пояснили, що його доставлять в Орел у справі про проведення публічного заходу без подачі повідомлення (ч.2 ст. 20.2 КоАП).

Уперше Серуканова затримали вранці у будівлі Ради Федерації під час одиночного пікету проти перепризначення Юрія Чайки на пост генерального прокурора Росії.

Напередодні влада Москви відкликала погодження мітингу прихильників засновника ФБК Олексія Навального біля будівлі верхньої палати парламенту. При цьому раніше мерія погодила проведення мітингу у сквері біля будівлі Ради Федерації в центрі Москви. Про це, вказує Навальний, стало відомо ще 10 червня.

У середу, 15 червня, Юрія Чайку затвердили на посаді генерального прокурора Росії ще на п'ять років, сенатори одностайно проголосували за ухвалення відповідного рішення на засіданні в середу.

На початку грудня 2015 року ФБК опублікував текст і фільм-розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, один із синів генпрокурора Артема Чайки має готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані в результаті незаконних махінацій.

Серед злочинних схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Усі звинувачення Чайка відкинув, а розслідування ФБК він назвав замовленим головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером і "спецслужбами США, які стоять за ним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram