ГоловнаСвіт

Офіційний Дамаск заявив про присутність німецьких і французьких військ у Сирії

Міноборони Німеччини спростувало інформацію про присутність у Сирії німецьких спецпризначенців.

Офіційний Дамаск заявив про присутність німецьких і французьких військ у Сирії

Уряд Сирії заявив про присутність на півночі країни військових із Німеччини поряд із французькими й американськими військовослужбовцями. Німеччина всі звинувачення відкидає.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на сирійський державні ЗМІ.

Останні повідомили, що влада різко засуджує присутність французьких і німецьких сил в Айн-ель-Арабі, також відомому як Кобані, і Манбіджі.

"Сирія... вважає це очевидною і невиправданою агресією проти (сирійського) суверенітету і незалежності", - цитує державне агентство SANA міністра закордонних справ країни.

Зараз Демократичні сили Сирії (SDF) - союз Загонів народної самооборони курдів (YPG), сил християн-ассирійців, а також Сирійської арабської коаліції - об'єднаних підрозділів сирійської опозиції, підтримуваних США - ведуть наступ на позиції бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) поблизу Манбіджа, а Кобані перебуває під контролем YPG.

Міністерство оборони Німеччини спростувало повідомлення про присутність на півночі Сирії німецьких спецпризначенців і сказало, що неодноразові заяви про це сирійської влади не відповідають і ніколи не відповідали істині.

"Німецького спецназу в Сирії немає. Звинувачення хибні", - сказав представник відомства.

Базована в Лондоні наглядова рада з прав людини в Сирії (SOHR), яка відстежує ситуацію на сирійській території з моменту початку війни у 2011 році, заявила, що французькі війська будують базу для себе поблизу Кобані. Минулого тижня міністр оборони Франції заявляв, що французькі спецпризначенці допомагають SDF наступати на Манбідж.

За даними SOHR, німецькі, французькі та американські військові радники, а також французькі та американські війська допомагають SDF у боротьбі проти ІДІЛ, але досі виступають у ролі підтримки, а не воюють на передовій.

Нагадаємо, раніше в червні США помилково завдали авіаудару по союзниках у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram