ГоловнаСвіт

Росія посилить Чорноморський флот у відповідь на розширення присутності НАТО в регіоні

Москва далі наполягає на тому, що посилює свою присутність у Чорному морі заради своєї безпеки

Росія посилить Чорноморський флот у відповідь на розширення присутності НАТО в регіоні
Корабль Черноморского флота России
Фото: www.sunhome.ru

Голова комітету Держдуми з оборони, колишній командувач Чорноморським флотом (ЧФ) адмірал Володимир Комоєдов заявив, що Росія посилить ЧФ у відповідь на розширення присутності НАТО в Чорному морі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Наша відповідь на всі ці дії проста: ми виконуємо, і будемо виконувати плани щодо переозброєння, на Чорноморський флот надходять нові підводні човни, прийшов фрегат "Адмірал Григорович", головний корабель серії", - пояснив парламентар.

За словами Комоєдова, Росія вживає заходів для забезпечення своєї безпеки. "Думаю, що цих реальних сил досить для того, щоб стримати уявний натиск всіх цих рамкових бригад", - зазначив він.

14 червня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс вивчає можливості зміцнення присутності в Чорноморському регіоні. За його словами, в цьому напрямку вже багато зроблено, в тому числі розширення повітряного патрулювання. "Ми обговорюємо пропозицію Румунії щодо того, що вона може створити рамки, штабну структуру, бригаду для організації та забезпечення діяльності НАТО в регіоні", - заявив він.

Раніше, 10 червня, директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Андрій Келін, коментуючи візит американського ракетного есмінця в Чорне море, пообіцяв у відповідь заходи з боку Росії.

В акваторію Чорного моря регулярно заходять військові кораблі США, Великобританії та інших нечорноморських країн-членів НАТО. Час їх перебування обмежено 21 добою. Термін визначено Конвенцією Монтре, підписаною 21 липня 1936 року низкою країн - СРСР, Туреччиною, Великобританією, Францією, Болгарією, Румунією, Грецією, Югославією, Австралією і Японією.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що Україна готова приєднатися до Чорноморської флотилії НАТО.

Чорноморська флотилія НАТО є ідеєю Румунії. До складу нового військово-морського угруповання, яке Бухарест планує створити у Чорноморському регіоні, можуть увійти флоти Румунії, Болгарії і Туреччини, а також військові кораблі США, Німеччини та Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram