ГоловнаСвіт

Туреччина послала сигнал про бажання нормалізації відносин з Росією, - віце-прем'єр країни Куртулмуш

Віце-прем'єр Туреччини прокоментував лист Ердогана Путіну.

Туреччина послала сигнал про бажання нормалізації відносин з Росією, - віце-прем'єр країни Куртулмуш
Фото: visti.pro

Президент Туреччини Реджеп Ердоган і прем'єр-міністр Біналі Їлдирим відправили привітання Володимирові Путіну з Днем Росії, сподіваючись на нормалізацію відносин з РФ.

Про це сказав віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш в ефірі телеканалу TRT, повідомляє агентство Anadolu.

«Сподіваюся, що вітальні послання президента і прем'єр-міністра Туреччини на адресу голови Російської держави стануть позитивним кроком на шляху нормалізації відносин двох країн», - сказав віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш в ефірі телеканалу TRT.

За його словами, вітальні послання на адресу Путіна є виявом волі Туреччини до нормалізації відносин.

Куртулмуш нагадав, що Туреччина відкрито висловлювала свою позицію під час усього процесу після інциденту зі збитим російським літаком, який порушив турецький повітряний простір.

Він підкреслив, що російський військовий літак збили ненавмисно, оскільки він не зреагував на попередження.

"Сподіваюся, що і з російської сторони надійде позитивний сигнал", - сказав віце-прем'єр.

«Зі самого початку президент Реджеп Таїп Ердоган й інші представники влади Туреччини неодноразово заявляли, що на момент порушення повітряного простору Туреччини ідентифікація літака не була можливою. Інакше все могло б бути інакше. Я неодноразово говорив, що Туреччина і Росія не можуть відмовитися одна від одної», - сказав він.

Однак, за словами політика, нормалізація відносин між Москвою і Анкарою не означає, що їхні позиції в усіх політичних питаннях збігаються і рішення всіх проблем у регіоні знайдено.

«Розбіжності з багатьох питань, головно щодо Сирії, все ще зберігаються. Але все ж, сподіваюся, що моменти, які є предметом для занепокоєння, будуть подолані. Також сподіваюся, що і з російської сторони надійде позитивний сигнал, як це було кілька днів тому», - зазначив віце-прем'єр Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram