ГоловнаСвіт

Російські хакери викрали компромат на Трампа, - The Washington Post

Мережі кандидатів у президенти Гілларі Клінтон і Дональда Трампа також були мішенню російських шпигунів.

Російські хакери викрали компромат на Трампа, - The Washington Post

Хакери, що діють в інтересах російського уряду, проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії США та отримали доступ до всієї бази даних компромату, зібраного опозицією на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це у вівторок, 14 червня, написала газета The Washington Post з посиланням на чиновників комітету та експертів з питань безпеки, які вивчають обставини мережевого злому.

Зловмисники так ґрунтовно скомпрометували систему DNC, що могли прочитати всю електронну пошту і чат трафіку, йдеться в повідомленні.

Національний комітет Демократичної партії США - одна з декількох американських політичних організацій, яка постраждала від рук російських хакерів. Мережі кандидатів у президенти Гілларі Клінтон і Дональда Трампа також були мішенню російських шпигунів, як і комп'ютери деяких комітетів політичних дій Республіканської партії, повідомили чиновники у США. Але подробиці про ті випадки не розголошувалися.

Представник посольства Росії сказав, що йому нічого не відомо про зломи російськими хакерами мереж політичних організацій США, відзначає The Washington Post.

Згідно з інформацією The Washington Post, деякі зі зломщиків мали доступ до баз даних демократів майже рік, і їх вдалося знешкодити лише днями після генеральної перевірки комп'ютерів на наявність шкідливих програм. Представники комітету стверджують, що викрадачі не отримали ні персональної та фінансової інформації, ні даних про спонсорів партії. На їхню думку, злом імовірно є звичайним шпигунством, а не наслідком дій кіберзлочинців.

Як повідомлялося, на початку червня хакери зламали облікові записи засновника Facebook Марка Цукерберга в соціальних мережах Instagram, Twitter, LinkedIn і Pinterest.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram