ГоловнаСвіт

Стрибок у результатах опитувань: Великобританія тримає курс на "Брекзіт", - The Times

Розрив між противниками і прихильниками виходу Великобританії з ЄС буде все одно мінімальним.

Стрибок у результатах опитувань: Великобританія тримає курс на "Брекзіт", - The Times
Фото: www.bloombergview.com

"За даними опитування, проведеного для The Times, яке показало семивідсоткову перевагу прихильників "Брекзіта", очевидна більшість виборців хоче, щоб Великобританія вийшла з Європейського союзу", - повідомляє політичний оглядач зазначеного видання Сем Коутс.

У статті на Inosmi.ru йдеться, що за результатами опитування YouGov варіант "вийти" отримав 46% голосів, на 3% більше, ніж минулого тижня. Варіант "залишитися" підтримали 39% опитаних, на 3% менше, ніж минулого тижня - і це дає "Брекзіту" найбільшу перевагу з початку кампанії, повідомляє організатор опитування. 11% учасників не знають, як проголосують, а 4% планують утриматися. "Тепер жінки більш схильні підтримати "Брекзіт", як і люди у віці від 25 до 49 років, згідно з результатами опитування", - пише автор.

"Схоже, за 9 днів до голосування табір "вийти" вирвався вперед. У п'ятницю він випереджав табір "залишитися" всього на 1%, а нинішні результати показують найвищий рівень підтримки "Брекзіта" з початку лютого, коли Девід Кемерон завершував свої повторні переговори з Брюсселем, - зазначає журналіст. - Якщо виключити тих, хто не визначився, і тих, хто утримався, вийде, що за вихід Великобританії з ЄС проголосують 54% виборців, а за збереження поточного стану справ - 46%".

"Підтримка, надана табору "вийти", привела до падіння біржового індексу FTSE 100 на 67 млрд фунтів за три дні, а вчора фунт стерлінгів впав до найнижчого за два місяці рівня, після чого почав підвищуватися", - повідомляє видання.

"За даними опитування, проведеного вчора ICM для The Guardian, табір "Брекзіта" попереду на 6%: варіант "вийти" отримав 53% голосів, а варіант "залишитися"- 47%. Згідно з опитуванням, проведеним ORB для The Daily Telegraph, варіанту "вийти" надали перевагу 49% тих, що вирішили голосувати 23 червня, і це на 1% більше за тих, хто вибрав варіант "залишитися", - йдеться в статті. - За даними п'ятничного опитування ORB для Independent, ці показники склали 55% і 45% відповідно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram