ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Генпрокурор РФ підтримав ідею про фільтрацію повідомлень у месенджерах

За словами Чайки, зараз соцмережами найактивніше займаються російські спецслужби

Генпрокурор РФ підтримав ідею про фільтрацію повідомлень у месенджерах
Юрий Чайка
Фото: www.gazeta.ru

Генпрокурор РФ Юрій Чайка підтримав ідею попередньої фільтрації повідомлень у закритих групах соцмереж, а також у месенджерах типу Whatsapp, Telegram і Viber.

Про це повідомляє ТАСС.

Раніше з пропозицією зобов'язати операторів зв'язку та інтернет-провайдерів перевіряти повідомлення виступила перший заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Олена Мізуліна. За її словами, останнім часом Ліга безпечного Інтернету виявила цілу низку закритих груп, де підлітки "зомбують" на вбивство поліцейських. "Їх до цього схиляють, кажуть, що таке вбивство буде геройством", - стверджує сенатор.

Чайка погодився з її пропозицією і зазначив, що "одна голова добре, а дві краще". За його словами, зараз соцмережами найактивніше займаються спецслужби, зокрема ФСБ.

У грудні 2015 року низка ЗМІ повідомляла, що Роскомнагляд з ініціативи уряду розробив законопроект, що передбачає регулювання роботи месенджерів. Згодом голова відомства Олександр Жаров зазначив, що робити це на території Росії не планується, а мова йде тільки про розгляд пропозицій щодо регулювання діяльності ОТТ-операторів, куди підпадають не тільки месенджери, а й онлайн-кінотеатри, а також фінансові сервіси.

Нагадаємо, що у травні російських чиновників застерегли від використання месенджерів у роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram