ГоловнаСвіт

Інвестиційний форум "Франція-Україна" пройде восени 2016 року, - МЗС

Директор Першого Європейського департаменту МЗС України закликав український бізнес активніше демонструвати ініціативу і розвивати співпрацю.

Інвестиційний форум "Франція-Україна" пройде восени 2016 року, - МЗС
Фото: www.president.gov.ua

Нова дата проведення французько-українського інвестиційного форуму - осінь 2016 року.

Про це сказав директор Першого Європейського департаменту МЗС України Василь Химинець, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми, як МЗС, повинні створити можливості (для бізнесу - LB.ua). У цьому плані матиме важливе значення проведення найближчим часом, восени, інвестиційної конференції, яка була з об'єктивних причин була перенесена", - сказав дипломат.

Він закликав український бізнес активніше демонструвати ініціативу і розвивати співпрацю. Водночас дипломат попросив французьку сторону про підтримку у створенні необхідних інструментів.

Як відомо, проведення французько-українського інвестиційного форуму, раніше запланованого на 18 листопада 2015 року, відклали у зв'язку з терактами в Парижі, що відбулися в ніч проти 13 листопада.

"У середу, 18 листопада, в Парижі мав відбутися французько-український інвестиційний форум за участю прем'єр-міністра Франції Мануеля Вальса і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. У зв'язку з трагічними подіями в результаті терористичних атак у Парижі Україна і Франція прийняли спільне рішення перенести зазначений захід", - йдеться в спільній заяві міністерств закордонних справ України і Франції на офіційній сторінці МЗС України.

13 листопада 2015-го в Парижі відбулася серія терактів. Смертники влаштували кілька вибухів, у тому числі біля "Стад де Франс" під час футбольного матчу. Зчинили стрілянину біля кількох ресторанів і захопили заручників у театрі "Батаклан". У результаті атак загинули 130 осіб, понад 350 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram