ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за вбивство поліцейського у Франції (оновлено)

Під час нападу на поліцейського чоловік кричав "Аллах акбар".

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за вбивство поліцейського у Франції (оновлено)
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вбивство поліцейських і захоплення заручників у передмісті Парижа.

Про це повідомляє Le Figaro.

За даними джерел газети, про свою прихильність ІДІЛ злочинець заявляв під час переговорів зі спецпризначенцями після того, як убив поліцейського і взяв у заручники його дружину і сина. ІДІЛ через агентство Amaq заявило про те, що бере на себе відповідальність за подію.

Напад стався ввечері в понеділок, 13 червня. Чоловік - імовірно, сусід поліцейського - напав на нього з ножем і завдав дев'яти ударів, а потім узяв у заручники його дружину і сина в їхньому будинку. Пізніше він був убитий силами спецназу. У будинку було виявлено тіло дружини поліцейського і дитину. Хлопчик не постраждав.

Очевидці повідомляли про те, що під час нападу на поліцейського чоловік кричав "Аллах акбар".

Прокурор Парижа Бернар Казньов повідомив, що злочин розслідуватимуть антитерористичний відділ поліції міста Версаль і головне управління внутрішньої безпеки МВС Франції.

Оновлення: Підозрюваний у вбивстві поліцейського і його дружини в Парижі до злочину присягнув на вірність ІДІЛ, повідомляє агентство Рейтер.

Під час поліцейського рейду злочинець заявив, що виконував наказ лідера ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді "вбивати єретиків разом з їх сім'ями".

 Поліція також повідомила, що на місці злочину виявила список потенційних жертв підозрюваного. У ньому значилися імена представників шоу-бізнесу, поліцейських і журналістів.

Злочинцем виявився 25-річний громадянин Франції марокканського походження. Поліція ідентифікувала його як Лароссі Аббаллу (Larossi Abballa). У 2013 році його засуджено до трьох років в'язниці за надання допомоги ісламістам, які бажають дістатися до Пакистану, і з того часу перебував під поліцейським наглядом.

За деякими даними, Лароссі транслював напад на поліцейського через Facebook.

Нагадаємо, раніше ІДІЛ взяла відповідальність за стрілянину в гей-клубі Флориди. У результаті стрілянини загинули щонайменше 50 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram