ГоловнаСвіт

У Латвії міністр охорони здоров'я пішов у відставку через безкоштовну операцію

Белевич також написав заяву про виключення його з Зеленої партії.

У Латвії міністр охорони здоров'я пішов у відставку через безкоштовну операцію

Міністр охорони здоров'я Латвії Гунтіс Белевич пішов у відставку через хірургічну операцію, яку лікарі державної лікарні провели йому безкоштовно і поза чергою.

Про це повідомляє ВВС.

Інформація про те, що в Латвійському онкологічному центрі міністрові провели якусь хірургічну операцію, з'явилася в місцевих ЗМІ із посиланням на неназваного лікаря цього закладу.

Проведена для Белевича операція, за словами медика, входить у список послуг, частково оплачуваних державою, і здійснюється згідно з чергою. Однак міністр у черзі не стояв і належного в таких випадках пацієнтського внеску не платив.

Голова парламентської фракції СЗК Аугуст Брігманіс заявив, що якщо підозри виправдаються, Белевич муситиме піти у відставку.

Уже наступного дня Гунтіс Белевич оголосив, що йде у відставку, а голова уряду Маріс Кучинскіс прийняв її, звинувативши колегу в брехні.

У понеділок, 13 червня, Белевич покинув лави Зеленої партії, в якій перебував, а також склав мандат депутата сейму.

З приводу скандалу він заявив, що згадану операцію дійсно провели в операційному залі Латвійського онкологічного центру, але коли він запитав, як за неї розрахуватися, то міністру сказали, що робити цього не потрібно.

Відставка міністра спровокувала суперечливу реакцію. Президент країни Раймонд Вейоніс, який був однопартійцем Белевича, заявив, що відхід міністра з посади був єдиним і найкращим рішенням проблеми.

Водночас колишній президент Латвії, медик Валдіс Затлерс, коментуючи відставку Белевича, заявив, що члени Спілки зелених і селян самі "пішли" свого міністра через його низькі рейтинги.

Нагадаємо, наприкінці травня бразильський міністр боротьби з корупцією пішов у відставку після оприлюднення аудіозапису-компромату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram