ГоловнаСвіт

В Естонії стартували навчання НАТО Saber Strike

Завершаться маневри 21 червня.

В Естонії стартували навчання НАТО Saber Strike
Фото: odnarodyna.com.ua

В Естонії в понеділок урочистим шикуванням у військовому містечку Тапа стартували навчання НАТО Saber Strike, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначив керівник естонської частини навчань бригадний генерал Артур Тіганік, сухопутні навчання США стали для країн Балтії одними з найважливіших навчань, в яких беруть участь і європейські союзники.

"Я дякую сухопутним військам США, під керівництвом яких у Saber Strike беруть участь багато наших друзів в Європі і чия участь у гарантуванні безпеки регіону важко переоцінити", - сказав А. Тіганік.

Естонія є провідною державою навчань, тут розташовується штаб маневрів. У них беруть участь 10 тис. військовослужбовців з 13 країн НАТО і країн-партнерів.

Війська розділені по країнах Балтії на три частини. В Естонії центром навчань стануть полігон у Тапі, однойменне військове містечко та авіабаза Емарі. Тут будуть задіяні 2 тис. військовослужбовців з Естонії, країн-союзників і партнерів по НАТО.

Як повідомляють, для участі в навчаннях у країни Балтії з Німеччини прибули броньові підрозділи 2-го кавалерійського полку США, в тому числі близько 400 одиниць техніки, які вчинили марш-кидок через шість держав Європи завдовжки 2,4 тис. кілометрів.

Завершаться маневри 21 червня в Тапі.

Нагадаємо, в неділю в Литві почалася друга частина великомасштабних військових маневрів Gelezinis Vilkas 2016 за участю 6 країн-членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram