ГоловнаСвіт

Угорщина пом'якшила вимоги до нелегальних мігрантів

Прискорена процедура сприятиме розвантаженню приймальних пунктів на південних кордонах країни.

Угорщина пом'якшила вимоги до нелегальних мігрантів
Фото: EPA/UPG

Парламент Угорщини 13 червня проголосував за прискорення розгляду справ мігрантів, які нелегально перетинають кордон.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Коментуючи рішення, радник прем'єр-міністра Угорщини Дьєрдь Баконді заявив, що прискорена процедура сприятиме розвантаженню приймальних пунктів на південних кордонах Угорщини та зменшенню кількості мігрантів, які довго чекають на вирішення своїх справ.

Баконді зазначив, що в Угорщині і надалі будуть порушувати кримінальні справи на підставі доведених поліцією фактів щодо іноземців, які, вдаючись до насильницьких дій, пошкоджують захисні огорожі на кордоні та нелегально проникають на територію країни.

За словами представника МВС Угорщини Кароя Контрата, до кримінальної відповідальності не будуть притягнуті ті нелегальні мігранти, які не скоювали злочинів, проте нелегально перетнули кордон, скориставшись дірами в захисному паркані, пошкодженому раніше іншими особами, або сховалися в поїзді чи вантажівці.

Контрат зазначив, що затримання має відбутися не далі, ніж за 8 кілометрів від кордону. У цих умовах мігрантів повертатимуть на прикордонні пункти прийому біженців, де вони зможуть офіційно попросити притулку і не підлягатимуть видворенню з Угорщини.

Угорська сторона намагається уникнути ситуацій, які виникають останнім часом у деяких країнах Євросоюзу, де біженці звертаються до суду через затягування процедури надання їм легального статусу перебування.

Як повідомляли, 7 червня Європейський суд ухвалив, що нелегальний перетин кордонів усередині "шенгенської зони" для мігрантів із поза ЄС не може бути підставою для їх затримання. У рішенні суду йдеться, що мігрантів повинні повернути в країну, з якої вони прибули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram