ГоловнаСвіт

Обама назвав офіційну версію стрілянини в гей-клубі Флориди

Влада розглядає теракт в Орландо як внутрішній екстремізм.

Обама назвав офіційну версію стрілянини в гей-клубі Флориди
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама після наради з віце-президентом і головами Федерального бюро розслідувань, Міністерства національної безпеки і Контртерористичного центру заявив, що влада розглядає теракт в Орландо як внутрішній екстремізм і не має доказів, що нападником керував хтось ззовні.

Про це йдеться в заяві голови Білого дому, повідомляє Укрінформ.

"На нинішньому етапі ми не бачимо ніяких чітких доказів, що ним (нападником, - ред.) керував хтось ззовні", - зазначив президент.

Обама наголосив, що немає прямих доказів того, що напад був частиною більшого плану.

"Наскільки ми можемо сказати прямо зараз, це, безумовно, приклад доморощеного екстремізму, яким ми всі були так стурбовані протягом тривалого часу", - зазначив президент США.

За словами Обами, справу кваліфікують як розслідування теракту.

"Схоже, нападник був натхненний різною екстремістською інформацією, поширеною в Інтернеті", - сказав голова Білого дому.

Водночас він зазначив, що почув багато інформації про вбивцю, але "важливо наголосити, що ми поки перебуваємо на попередніх етапах розслідування, і необхідно ще багато чого вивчити".

Нагадаємо, в результаті збройного нападу на нічний клуб в Орландо загинули 50 осіб, ще 53 відвідувачі закладу були поранені. Ця трагедія стала наймасовішим розстрілом в історії США, здійсненим однією людиною. Унаслідок перестрілки з поліцією Матін був убитий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram