ГоловнаСвіт

Ердоган назвав причини сварок з Обамою і Путіним

США допомагають курдам, а Росія образилася на знищення російського бомбардувальника, який порушив повітряний простір Туреччини

Ердоган назвав причини сварок з Обамою і Путіним
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що він залишився розчарований взаємовідносинами з лідерами США і Росії - Бараком Обамою і Володимиром Путіним, повідомляє Hurriyet.

«Ми були сповнені надій, коли Обама вибрав Туреччину як першу країну для свого візиту на початку президентського терміну», - розповів він.

За його словами, дві країни сподівалися досягти повноцінного партнерства. «На жаль, наші очікування не виправдалися», - зазначив Ердоган.

Турецький президент зазначив, що взаємозв'язки двох країн в економічній сфері «погіршилися замість того, щоб покращати».

Він додав, що наразі одна з основних проблем у взаєминах двох країн - підтримка американцями сирійських курдів з «Загонів народної самооборони» (YPG), яких Туреччина вважає терористами.

Не менш складними Ердоган назвав і взаємини з Росією та її президентом - Володимиром Путіним.

«Наша дружба з Путіним вивела взаємовідносини [двох країн] на дуже високий рівень», - сказав він.

Президент Туреччини зазначив, що ці відносини зовсім змінилися після того, як турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24.

Ердоган підкреслив, що обсяг торгівлі Туреччини з Росією був вищим, ніж зі Сполученим Штатами, і планувалося досягти показників у $100 млрд щорічно.

«Я сподіваюся, що взаємини незабаром відновляться і ми повернемося до тих старих часів ще сильнішими», - додав він.

Раніше повідомлялося, що, згідно з опитуванням Левада-центру, головними країнами-ворогами для росіян є США, Україна і Туреччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram