ГоловнаСвіт

Меркель готова поступитися Туреччині у справі безвізового режиму, - британський дипломат

Німеччина боїться, що Ердоган знову "відчинить ворота" для мігрантів у Європу.

Меркель готова поступитися Туреччині у справі безвізового режиму, - британський дипломат
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель готова піти на поступки Туреччині й надати безвізовий режим, незважаючи на відмову президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердрогана виконати всі умови ЄС.

Про це повідомляє

The Telegraph зі посиланням на дипломатичні повідомлення посла Великобританії в Берліні Себастьяна Вуда.

У цих повідомленнях, які отримало видання, йдеться про те, що в адміністрації канцлера Німеччини готові піти на компроміс у формулюваннях антитерористичного законодавства. Його жорсткість є однією з умов скасування

візового режиму для Туреччини.

«Незважаючи на жорстку зовнішню позицію, є натяки, які дають можливість припускати, що німці підуть на подальший компроміс для збереження угоди ЄС і Туреччини», - йдеться в повідомленні дипломата.

За словами Вуда, Меркель зазначила, що якщо враховувати на гуманітарне підґрунтя угоди, то від початку чинності угоди потонуло тільки дев'ять осіб, передбачаючи протидію компромісу з боку правозахисників.

Дипломат підкреслює, що Німеччина вважає, що зможе «стримувати» Туреччину аж до жовтня.

При цьому дипломатичні повідомлення від британського посла в Туреччині Ричарда Мура більш песимістичні.

За його словами, якщо візовий режим для Туреччини не буде спрощено, то «нетерплячий і запальний Ердоган», вважаючи себе «зрадженим», може «відчинити ворота» для мігрантів у Європу.

У МЗС Великобританії виданню повідомили, що метою дипломатичних повідомлень від посольств є зворотний зв'язок про думки іноземних урядів, це неофіційні заяви британського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram