ГоловнаСвіт

Стрілець з Орландо працював у найбільшій охоронній фірмі

Колишня дружина назвала Омара Матіна неврівноваженим.

Стрілець з Орландо працював у найбільшій охоронній фірмі
Омар Матин
Фото: EPA/UPG

Злочинець, який розстріляв відвідувачів гей-клубу в Орландо (США), був співробітником найбільшої у світі міжнародної охоронної фірми G4S зі штаб-квартирою в Лондоні.

Як заявили представники G4S, 29-річний Омар Матін працював охоронцем з 2007 року і мав право носити зброю по службі, повідомляє в понеділок, 13 червня, Reuters.

Фірма двічі проводила перевірку Матіна - у 2007 і 2013 роках, але нічого підозрілого за ним не зауважили. Зараз з'ясовують, чи використовував він зброю, що належала G4S. Співробітник G4S, який працював з Матіном, згадує, що той не усміхався і не відповідав на привітання.

Окрім того, колишня дружина Омара Матіна назвала його емоційно і душевно нестійким, а також схильним до насильства. За її словами, колись він мріяв працювати в поліції. Зі свого боку батько Матіна назвав його не дуже релігійним.

Представники ФБР заявили, що агенти допитували Матіна двічі - 2013 і 2014 року, оскільки були підозри, що він пов'язаний з озброєними угрупованнями. Однак ніщо не свідчило про його кримінальну активність.

У результаті збройного нападу на нічний клуб в Орландо загинули 50 осіб, ще 53 відвідувачі закладу були поранені. Ця трагедія стала наймасовішим розстрілом в історії США, здійсненим однією людиною. Матіна вбили під час перестрілки з поліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram