ГоловнаСвіт

У Франції німецькі ультрас напали на українських уболівальників

Жертвами набігу були усі люди з атрибутикою збірної України

У Франції німецькі ультрас напали на українських уболівальників
Фото: isport.ua

У французькому Ліоні, де сьогодні ввечері відбудеться матч збірних Німеччини і України на Євро-2016, група агресивно налаштованих фанатів німецької збірної напала на українців.

Про це повідомоляє iSport.

"Німці настільки несподівано напали на нічого не підозрюючих українських уболівальників, що ті не встигли зрозуміти, що відбувається, і виявилися втягнуті у бійку", - йдеться у повідомленні.

Люди у чорному одязі вибігли з фаєрами на площу і почали бійку з українцями. Французька поліція зреагувала дуже оперативно, вчинивши спробу припинити насильство.

Фото: isport.ua

"Сама площа після інциденту спорожніла, а в її бік рухаються вісім автозаків. Ймовірно, поліція змогла зупинити конфлікт. Власники розташованих поблизу ресторанів масово збирають свої літні майданчики, побоюючись чергових бійок", - повідомляє з місця події кореспондент видання.

Фото: isport.ua

Німці, які затіяли бійку, моментально зникли з місця подій - їх переслідують працівники поліції. Українці продовжують залишатися на площі. В сторону конфлікту також було направлено 25 спецслужбовців.

"Раптовий напад закінчився дуже швидко: за місцевим часом близько 17:30 (18:30). Поліція не змогла відреагувати оперативно, разом прибувши зі "швидкою" на місце бійки вже коли все було скінчено. Хулігани ретирувалися через десять хвилин після появи на площі без жодних втрат", - зазначає Новая газета.

Згідно з повідомленням, майже всі нападники мали однаковий зовнішній вигляд: спортивна статура, чорні кофти з білими написами, у багатьох були татуйовані ноги і руки, під час рейду німці підняли капюшони. За віком хулігани не юні: всім було понад тридцять.

У групі ультрас була людина, яка відповідала за те, щоб свідки рейду нічого не знімали на відео. Чоловік підбігав до знімаючих перехожих і погрожував їм побиттям, забираючи телефон. Жертвами набігу були усі люди з атрибутикою збірної України.

Про напад німецьких ультрас повідомляють і українські вболівальники у facebook.

Разом з тим, за словами міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, у Ліллі панує дружня атмосфера, інформує 112.ua.

"Тут немає таких проблем, як були у Марселі, ми бачили німецьких уболівальників і вільно з ними спілкувалися. Футбол є футбол, спорт є спорт і не потрібно це перетворювати на бійку", - зазначив Жданов, коментуючи сутички між російськими і англійськими уболівальниками 11 червня.

Згідно з інформацією міністра, підтримати збірну України на стадіоні Поль Моруа прийдуть близько 10 тисяч українців. Уболівати на трибунах французького стадіону будуть, зокрема, мер Києва Віталій Кличко і переможниця Євробачення 2016 року Джамала.

Також у Лілль прибув фронтмен гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк. Саме композицію "Їхали козаки" у виконанні цієї групи уболівальники вибрали гімном збірної України на Євро-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram