ГоловнаСвіт

Стрілянина у гей-клубі Флориди: 50 загиблих, 53 поранених (оновлено)

Нападника вбито під час перестрілки з поліцією.

Поліція Флориди повідомляє про те, що в результаті стрілянини, яку влаштував зловмисник у нічному гей-клубі в Орландо, загинуло до 20 осіб. Про це повідомляє ВВС.

Понад 40 людей, які отримали поранення в клубі "Пульс", доставлено в місцеві лікарні.

Фото: EPU

Правоохоронці підтвердили, що нападник, озброєний штурмовою гвинтівкою і пістолетом, а також мав при собі якийсь вибуховий пристрій, захопив у клубі заручників і його убито під час перестрілки з поліцією.

Влада Флориди каже, що розглядає цей напад як теракт.

Фото: EPU

За даними поліції, злочинець не є місцевим жителем і швидше за все діяв сам.

Оновлено. В результаті стрілянини в Орландо загинули 50 осіб, 53 людини отримали поранення, повідомляє Reuters.

Стрільця ідентифікували як громадянина США Омара Матіна. Він, ймовірно, мав зв'язки з ісламістами.

Шеф поліцейського департаменту Орландо назвав стрілянину у гей-клубі однієї з найжахливіших в історії США і порівняв її із різаниною в університеті Вірджинії в 2007 році, в результаті якої загинуло 32 людини.

Оновлено 19:32. В Орландо введено режим надзвичайного стану після масового вбивства у нічному клубі, повідомляє Інтерфакс-Україна. Глава поліції Орландо Джон Міна повідомив, що триває робота з ідентифікації жертв, поліція намагається зв'язатися з родинами загиблих. За його словами, про причини того, що сталося, судити зарано.

Батько підозрюваного в нападі на нічний клуб в Орландо Омара Матіна Мир Седдік попросив вибачення за те, що сталося, повідомляє NBCnews.

"Ми б хотіли вибачитися. Нам не було відомо про його наміри. Ми в шоці, як і люди по всій країні", - зазначив він.

За словами батька підозрюваного, інцидент не пов'язаний з релігією. Мир Седдікі припустив, що його син розлютився, коли побачив двох чоловіків, які цілуються у Маямі пару місяців тому.

Водночас наголошується, що Матін мав ліцензію на зброю, оскільки був діючим співробітником сил безпеки. Повідомляється, що він був одружений і мав трирічну дочку.

Нагадаємо, напередодні у Флориді чоловік вистрілив у співачку після концерту, а потім наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram