ГоловнаСвіт

У Литві почалася друга частина військових навчань НАТО

У навчаннях візьмуть участь Німеччина, Данія, Литва, Люксембург, США і Франція.

У Литві почалася друга частина військових навчань НАТО

У Литві на полігоні Гайжюнай почалася друга частина великомасштабних військових маневрів Gelezinis Vilkas 2016 за участю 6 країн-членів НАТО. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Литви, інформує РБК-Україна.

"Під час навчань пройде перевірку всесвітній підрозділ батальйонного рівня, що готується до оперативного чергування у складі сил швидкого реагування Північноатлантичного альянсу та створений на базі збройних сил Данії", - відзначило відомство.

У навчаннях візьмуть участь підрозділи шести країн-членів НАТО: Німеччини, Данії, Литви, Люксембургу, США і Франції.

Всього в Gelezinis Vilkas 2016 беруть участь 2700 військовослужбовців. Відзначається, що підрозділи Франції в маневрах беруть участь вперше.

У другій частині Gelezinis Vilkas 2016 використовують танки Leopard 2A5, самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, бойові машини піхоти Boxer і іншу бойову техніку.

Під час першого етапу маневрів 1 900 військовослужбовців Литви, а також 400 військових Національної гвардії США і Польщі з 6 червня на полігоні в районі міста Пабраде відпрацьовували дії з передислокації підрозділів у призначений район зосередження, проведення розвідувальних, оборонних і наступальних операцій.

Маневри Gelezinis Vilkas 2016 є складовою частиною  навчань НАТО Saber Strike 2016, які під керівництвом командування збройних сил США в Європі з 2011 року проводяться в Литві, Латвії та Естонії. Всього в них беруть участь близько 10 000 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram