ГоловнаСвіт

Чоловік співробітниці українського посольства попався на контрабанді цигарок тільки на 20 рейсі

Дружина-дипломат, яка підписала документи, заперечує свою провину і далі працює в МЗС України у Києві.

Чоловік співробітниці українського посольства попався на контрабанді цигарок тільки на 20 рейсі
Фото: moskal.in.ua

Затриманий на контрабанді цигарок з України Сергій Ліщишин, який використав для безперешкодного перетину кордону листи від посольства України у Словаччині, підписані його дружиною-дипломатом, зробив двадцять нелегальних рейсів.

Про це LB.ua розповіло джерело в дипломатичних колах.

"У нього це був уже 20 рейс", - повідомив співрозмовник видання.

За його словами, на кожен рейс у водія був лист про нібито дипломатичну пошту в автомобілі, підписану 1 секретарем посольства України в Словаччині Оксаною Ліщишин, яка доводиться дружиною викритому в контрабанді Сергію Ліщишину.

Після скандалу із затриманням контрабанди на кордоні 23 травня її відкликали у Київ для проведення службової перевірки, а посла Олега Гаваша взагалі звільнив президент з обійманої посади.

При цьому, за словами джерела LB.ua, Оксана Ліщишин далі працює в МЗС України, оскільки під час службової перевірки не вдалося знайти оригіналів дипломатичних нот, які вона підписувала, а тільки їхні копії.

Сама дипломат заявила перевіряючим, що не підписувала жодних документів, "посилається на високий тиск і каже, що нічого не пам'ятає".

Самого контрабандиста Сергія Ліщишина після затримання відпустили, оскільки контрабанда є адміністративним порушенням, а не кримінальним. "Швидше за все, йому загрожує штраф близько 20 неоподатковуваних мінімумів. А це одна зарплата його дружини в посольстві", - вважає співрозмовник.

LB.ua направило запит в МЗС України з проханням розповісти про результати службової перевірки Оксани Ліщишин.

Як відомо, працівники Закарпатської митниці Державної фіскальної служби запобігли спробі незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок.

Водій мікроавтобуса "VW transporter" надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію автомобіля, а також лист із посольства про те, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.

"Відносно цієї особи складено протокол про порушення митних правил, а цигарки та транспортний засіб загальною вартістю 881 тис. 84 грн, вилучено", - наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram