ГоловнаСвіт

Мін'юст Туреччини направив у прокуратуру 117 справ проти депутатів

Ведеться розслідування проти 152 опозиційних парламентарів, які є фігурантами 799 справ

Мін'юст Туреччини направив у прокуратуру 117 справ проти депутатів
Фото: segodnya.ua

Мін'юст Туреччини направив у прокуратуру 117 справ проти депутатів парламенту.

Про це заявив голова відомства Бекір Боздаг (Bekir Bozdag), інформує Hurriyet Daily News.

За даними видання, зараз ведеться розслідування проти 152 парламентарів, які є фігурантами 799 справ.

Кримінальне переслідування депутатів турецького парламенту стало можливим після того, як 7 червня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган позбавив депутатів парламенту Туреччини недоторканності.

Вважається, що основною метою Ердогана є видалення з парламенту депутатів від двох опозиційних партій - прокурдської Партії демократії народів (ПДН) і Народно-республіканської. Глава держави під час виступу в парламенті прямо звинуватив ПДН, що володіє в парламенті третьою за величиною фракцією, в тому, що вона є політичним крилом бойовиків, які протягом трьох десятиліть ведуть збройну боротьбу на південному сході Туреччини, і заявив, що представники цієї політичної сили мають бути притягнуті до відповідальності.

Конституційна реформа має на меті перетворення Туреччини з парламентської республіки на президентську, що дозволило б зосередити в руках Ердогана всю повноту влади. Він займав пост прем'єра з 2003 по 2014 рік, а в серпні 2014 го був обраний президентом. Зараз глава держави за конституцією не володіє реальними повноваженнями і вважається фігурою швидше церемоніальною.

Як повідомлялося раніше, влада Туреччини не дозволила громадянам відзначити річницю масових протестів проти уряду Ердогана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram