ГоловнаСвіт

Обама вперше візьме участь у передвиборному мітингу на підтримку Клінтон 15 червня

Мітинг у Вісконсині стане першим з безлічі передвиборних заходів за участю Обами.

Обама вперше візьме участь у передвиборному мітингу на підтримку Клінтон 15 червня
Клинтон, Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама вперше візьме участь у передвиборному мітингу на підтримку кандидата на посаду голови держави від Демократичної партії, колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон у штаті Вісконсин 15 червня.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на джерела в Білому домі.

Очікують, що мітинг у Вісконсині стане першим із безлічі передвиборних заходів на підтримку Клінтон за участю Обами. Зазначають, що багато в чому агітаційна діяльність Обами буде залежати від самої Клінтон і її виборчого штабу.

9 червня Обама офіційно підтримав Клінтон у кампанії з висунення на посаду голови Білого дому. Про це штаб Клінтон повідомив у своєму Twitter.

"Президент Обама підтримує Гілларі", - свідчить повідомлення.

Також президента цитують: "Я не думаю, що хто-небудь коли-небудь так пасував на цю посаду".

За словами Клінтон, вона дуже рада, що після багатьох років вони з Обамою перетворилися з "лютих конкурентів на вірних друзів". Перед висуненням Обами на перший президентський термін 2008 року Клінтон була його суперницею на демократичних праймериз.

Раніше Обама повідомив, що спілкувався під час передвиборної кампанії з Клінтон і її суперником на президентських перегонах - сенатором від штату Вермонт Берні Сандерсом. За його словами, хоча "сенатор Сандерс і держсекретар Клінтон є суперниками, вони обоє патріоти, які люблять свою країну".

Також Обама похвалив Сандерса за "неймовірну кампанію" і за залучення молодих людей до політичного життя країни.

Після більш ніж годинної зустрічі з Обамою в Білому домі Сандерс оголосив про рішення підтримати Клінтон у боротьбі проти кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Президентські вибори в США пройдуть 8 листопада. Обама не може висуватися на третій термін. У липні Республіканська і Демократична партії проведуть національні конвенти, де офіційно назвуть своїх кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram