ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У ФСБ злякалися вербування своїх співробітників іноземними спецслужбами

Кандидатів на службу в ФСБ почнуть перевіряти на предмет протермінованих заборгованостей

У ФСБ злякалися вербування своїх співробітників іноземними спецслужбами
ФСБ

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії перевірятиме інформацію про протерміновані заборгованості кандидатів на службу і їхніх дружин. Це пов'язано з нібито посиленням іноземними спецслужбами операцій із проникнення в російське відомство.

Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту ФСБ.

"Останнім часом іноземні спецслужби посилили операції з проникнення до складу ФСБ Росії. Збільшилися корупційні та інші ризики в роботі співробітників", - йдеться в пояснювальній записці.

Співробітники, які заступують на службу, муситимуть розкрити інформацію про протерміновані борги на суму понад 500 тис. рублів ($7,7 тис.), якщо виплату протермінували на три місяці. Ту саму інформацію мусять повідомити дружини кандидатів. Їм доведеться пояснити, чому гроші не заплатили вчасно.

Інші зміни стосуються інформації про шлюби близьких родичів кандидата з іноземним громадянином. Ці відомості також потрібно буде розкрити.

Якщо співробітник ФСБ стане банкрутом, інформація про його відомчу належність може бути розкрита. Персональні дані банкрутів публікують в Інтернеті та ЗМІ. Через це співробітника можуть завербувати іноземні спецслужби та кримінальні угруповання.

Зараз кандидати на службу в ФСБ надають особисті документи, інформацію про освіту і військову службу. Вони розкривають відомості про свої доходи та майно, і ту саму інформацію про дружину та дітей.

У жовтні 2015 року ухвалили закон, згідно з яким банкрутом може бути визнаний позичальник, заборгованість якого перевищує 500 тис. рублів і він не в змозі погасити суму протягом трьох місяців.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Путін дозволив ФСБ стріляти по натовпу, дітях та жінках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram