ГоловнаСвіт

У Франції заборонили транслювати матчі Євро-2016 на вулиці

Винятком стануть спеціально обладнані фан-зони.

У Франції заборонили транслювати матчі Євро-2016 на вулиці
Фото: EPA/UPG

У Франції під час проведення Чемпіонату Європи з футболу (Євро-2016) буде заборонено транслювати матчі поза межами приміщень, окрім спеціально обладнаних фан-зон.

Про це заявив державний секретар з питань спорту Тьєррі Браяр, передає Deutsche Welle.

За його словами, таке рішення пов'язане з міркуваннями безпеки, адже держава не може її гарантувати на терасах, повідомляє агентство dpa. Чиновник наголосив, що така заборона не зіпсує чемпіонату.

Як уточнює агентство AP, власникам французьких барів і ресторанів буде заборонено встановлювати екрани на терасах.

Браяр також зазначив, що в спеціально обладнаних фан-зонах належно забезпечать безпеку глядачів. "Ми не можемо дозволити неорганізовані зібрання людей, оскільки сили безпеки не мають можливості захистити їх", - зазначив він.

У французьких містах, що приймають Євро-2016, обладнано фан-зони, де глядачі зможуть дивитися футбольні матчі на великих екранах. Влада країни заявляла раніше, що в таких зонах глядачі будуть перебувати під посиленою охороною.

Раніше США і Великобританія попереджали про загрозу терактів під час Євро-2016.

Чемпіонат Європи з футболу у Франції пройде з 10 червня по 10 липня. Протягом 32 днів на 10 стадіонах у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці і Сент-Етьєн повинен пройти 51 матч. Організатори очікують на трибунах стадіонів мінімум 2,5 млн осіб у 10 французьких містах і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram