ГоловнаСвіт

Посол Росії назвав нову військову базу за 150 км від Чернігова превентивним заходом проти України

"В Україні починає перемагати точка війни. А ми не дуже хочемо, щоб вона перемогла".

Посол Росії назвав нову військову базу за 150 км від Чернігова превентивним заходом проти України
Фото: vk.com/klintsy_city

Посол Росії в Білорусі Олександр Суриков назвав нову військову базу в місті Клинці Брянської області, що лише за 150 км від Чернігова, превентивним заходом проти України.

Таку заяву він зробив у четвер на прес-конференції в Мінську, пише "Радіо Свобода".

"Щодо Клинців... Я так розумію, що в нас не виходить з Мінськими домовленостями, в Україні радикалізм знову починає підніматися - крім «Правого сектору», формуються нові сили, більш радикальні. В Україні починає перемагати точка війни. А ми не дуже хочемо, щоб вона перемогла. Якщо переможе, то вона можлива і на кордоні з Росією. Тому це превентивна річ. Не бачу нічого радикального в цьому", - сказав посол.

Про базу в Клинцях цього тижня написало великий репортаж агентство Reuters. У ньому наголошено, що минулого тижня анонімне військове джерело сказало, нібито перекидання військ у Клинці "можна розглядати як відповідь на зростання активності Північноатлантичного альянсу поблизу кордонів Росії". Війська скерували в місто Клинці за прийнятим раніше цього року рішенням міністра оборони РФ Сергія Шойгу про створення трьох нових дивізій. Військові будуть розквартировані, зокрема, в старому військовому містечку в Клинцях, якого зараз не використовують і яке саме реконструюють.

У Клинцях буде розташована 28-ма мотострілецька бригада РФ з Єкатеринбурга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram