ГоловнаСвіт

Ізраїль відкликав дозволи на в'їзд у країну для 83 тис. палестинців

Також відкликано 204 дозволи на роботу в Ізраїлі, що їх мали родичі тель-авівських терористів.

Ізраїль відкликав дозволи на в'їзд у країну для 83 тис. палестинців
Фото: www.ria.ru

Влада Ізраїлю після теракту в Тель-Авіві призупинила дію дозволів на в'їзд у країну, виданих 83 тис. палестинців з нагоди священного для мусульман місяця Рамадан.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Значну частину дозволів видали палестинцям, які живуть на Західному березі, для візитів до родичів в Ізраїлі. Заборонні заходи торкнулися і жителів сектора Газа, яким на Рамадан дозволялося здійснювати паломництво в мечеті Єрусалима.

Як зазначає BBC News, 204 дозволи на роботу в Ізраїлі, що їх мали родичі нападників, також скасовано.

Відповідні рішення ухвалено за підсумками наради, яку в ніч проти четверга, 9 червня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів із силовиками.

Окрім того, за підсумками наради ухвалено рішення розгорнути два батальйони ізраїльських військ на Західному березі, щоб посилити вже розташованих там військових. Ізраїльські батальйони складаються приблизно з 300 військових, зазначає Рейтер.

Нагадаємо, ввечері 8 червня двоє молодих палестинців убили чотирьох (двох чоловіків і двох жінок) і поранили 16 ізраїльтян, відкривши вогонь в одному з ресторанів біля продовольчого ринку "Шарон". Цей район популярний серед туристів і місцевих жителів, там розташовані численні кафе і ресторани. Обох нападників узяли під варту, один з них під час затримання отримав вогнепальне поранення.

Як зазначає Рейтер, після нападу в Тель-Авіві в деяких частинах Західного берега запускали феєрверки, а в деяких таборах для біженців люди співали і махали прапорами, святкуючи цю подію.

З жовтня 2015 року в результаті нападів палестинців було вбито 32 ізраїльтян і двох американських туристів. Ізраїльські війська застрелили щонайменше 196 палестинців, 134 з яких, згідно із заявами ізраїльської влади, були бойовиками. Решту 62 палестинців вбили під час антиізраїльських акцій протесту і сутичок з ізраїльськими військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram