ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Лівії урядові війська наступають на бойовиків ІДІЛ у Сирті

Проурядові формування відбили у джихадистів щонайменше один військовий табір.

У Лівії урядові війська наступають на бойовиків ІДІЛ у Сирті
Ливия

Лівійські війська, підпорядковані Уряду національної єдності, ведуть бої з бойовиками угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) на підступах до міста Сирт, який вважають головним оплотом джихадистів у Лівії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Армійське командування повідомило, що урядовим силам, кістяк яких становлять колишні ополченці з Місурати, вдалося закріпитися на східних і південних околицях Сирта і відбити в бойовиків щонайменше один військовий табір.

Медичні джерела повідомляють, що з лівійської сторони вбито щонайменше шістьох людей, близько 30 отримали поранення.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило значну частину території Іраку та Сирії і проголосило там халіфат. Із серпня 2014 року альянс із 65 країн на чолі зі США проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. Через місяць почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії. Унаслідок військової кампанії світової спільноти проти бойовиків чимало з них вирішили перебратися до Лівії й інших країн Північної Африки.

Нагадаємо, що після того як 2011 року скинули лівійського лідера Муаммара Каддафі, в країні спалахнула громадянська війна, донедавна там діяли два уряди: демократично обраний, визнаний світовою спільнотою в Тобруку і ісламістський у Триполі. При цьому в конфлікті також брали участь озброєні бойовики. У лютому в Лівії оголосили новий склад Уряду національної єдності.

17 грудня за посередництва ООН сторони підписали угоду про створення Уряду національної єдності.

Нагадаємо, наприкінці травня лівійські воєнізовані формування відбили два міста в бойовиків ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram