ГоловнаСвіт

У Римі заарештували португальського розвідника, який, імовірно, шпигував на користь Росії

Рішення про екстрадицію в Португалію співробітника російських спецслужб, затриманого з великою сумою готівки, поки що не ухвалено.

У Римі заарештували португальського розвідника, який, імовірно, шпигував на користь Росії
Архив
Фото: scsgroup-consult.com

У столиці Італії Римі за підозрою в шпигунстві заарештовано офіцера португальської розвідки Фредеріко Карвальяла Жиля (Frederico Carvalhao Gil) і росіянина, імовірно, співробітника російської розвідки.

За даними The Portugal News, португалець за гроші намагався передати конфіденційну інформацію Росії.

Секретні відомості, за даними поліції, стосувалися ЄС і НАТО, членом яких є Португалія.

Двох чоловіків заарештували ще 21 травня, після чого португальського агента екстрадували в Лісабон, де він зараз перебуває під вартою в очікуванні суду. Як уточнює агентство AFP, проти 57-річного Жиля висунуто звинувачення в шпигунстві, продажу державних секретів, корупції та відмиванні грошей. Рішення про це ухвалили в середу, 8 червня.

Співробітники Інтерполу і поліцейських відомств Італії та Португалії, які готували операцію, схопили підозрюваних на місці злочину під час передачі документів, які вилучили під час затримання, уточнює euronews. Рішення про екстрадицію в Португалію співробітника російських спецслужб, затриманого з великою сумою готівкою, поки що не ухвалили.

Нагадаємо, наприкінці травня в Польщі співробітник Міноборони отримав 6 років в'язниці за шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram