ГоловнаСвіт

Німецького детектива запідозрили в контактах із винуватцями катастрофи МН17

Невідомий клієнт дав детективу €17 млн на розслідування справи малайзійського "Боїнга".

Німецького детектива запідозрили в контактах із винуватцями катастрофи МН17
МН17

Німецькі і швейцарські правоохоронці провели обшуки у квартирі та банківському сейфі німецького приватного детектива в рамках розслідування обставин катастрофи лайнера MH17 на сході України.

Про це повідомляють нідерландські ЗМІ й офіційні особи, інформує Deutsche Welle.

Згідно з цією інформацією, в результаті проведених минулого тижня обшуків вилучили документи "явно вибухового" значення, які, імовірно, допоможуть знайти винуватих у трагедії рейсу MH17, пише нідерландське видання De Telegraaf.

"Є ймовірність, що підозрювані у стрілянині по MH17 виходили на контакт (з приватним детективом. - Ред.)", - повідомляє видання. Зазначають, що невідомий клієнт дав детективу €17 млн на розслідування справи збитого в липні 2014 року літака. За успішне розслідування йому пообіцяли €30 млн. Детектив узявся за справу через два місяці після катастрофи, зазначає газета.

Вім де Брун, представник генеральної прокуратури Нідерландів, пояснив, що обшуки провели, сподіваючись отримати додаткову інформацію про катастрофу. Саме тому після обшуку у квартирі детектива в місті Бад Швартау на півночі Німеччини також провели обшук його сейфа в банку в Цюриху. "Ми не знаємо точно, що було в сейфі. Швейцарський суддя тепер повинен вирішити, чи можна передавати ці речі владі Нідерландів", - пояснив де Брун.

Нагадаємо, напередодні міжнародні слідчі повідомили про виявлення великого фрагмента ракети "Бук" на місці катастрофи MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram