ГоловнаСвіт

У Венесуелі визнали дійсними 1,3 млн підписів за референдум про імпічмент Мадуро

Венесуельська опозиція вважає відкритим шлях до другої фази референдуму за відставку президента.

У Венесуелі визнали дійсними 1,3 млн підписів за референдум про імпічмент Мадуро
Хесус Торреальба
Фото: EPA/UPG

Національна виборча рада Венесуели визнала дійсними 1,3 млн з 1,8 млн підписів, зібраних за проведення референдуму про відставку президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомила венесуельська опозиція, передає видання El Nacional.

"У нас є підписи, у нас ушестеро більше підписів, ніж необхідно для запуску референдуму", - заявив виконавчий секретар опозиційного об'єднання "Круглий стіл демократичної єдності" Хесус Торреальба після зустрічі з керівництвом Національної виборчої ради країни.

Тепер Торреальба вважає відкритим шлях до другої фази референдуму, для початку якої опозиції потрібно було набрати лише 200 тис. голосів. Після цього опозиції потрібно зібрати ще 4 млн підписів для другої петиції з аналогічною вимогою. Якщо вони зможуть зробити це в липні, то всенародне голосування з приводу відставки президента може теоретично пройти вже в жовтні.

Представники опозиції спростували інформацію провладної Єдиної соціалістичної партії Венесуели, що необхідного числа голосів не зібрали.

Опозиція вважає Ніколаса Мадуро винуватим у занепаді економіки. Той теж звинувачує політичних суперників у тому, що вони ведуть "економічну війну" і готують державний переворот.

За результатами парламентських виборів, що відбулися 6 грудня 2015 року, вперше за 17 років Єдина соціалістична партія Венесуели зазнала поразки. Опозиційний блок "Круглий стіл демократичної єдності" отримав 109 зі 167 місць, ще три мандати дісталися представникам корінного населення, що також належить до опозиційного спектру. Партії Мадуро дісталося тільки 55 місць.

Нагадаємо, раніше цього тижня у Венесуелі пройшла демонстрація на підтримку референдуму про імпічмент Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram