ГоловнаСвіт

У США бачать ефект від санкцій проти Росії і мають намір продовжити тиск

В американському Сенаті говорили про численні порушення Кремлем міжнародних угод і користь антиросійських санкцій

У США бачать ефект від санкцій проти Росії і мають намір продовжити тиск
Фото: Макс Требухов

Кремль постійно порушує міжнародні угоди, і тому США збереже свої санкції та проситиме країни ЄС зробити те саме.

Про це заявила уповноважений Держдепу США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд, виступаючи перед американським Сенатом, інформує кореспондент ТСН у США Наталія Пісня. 

"Санкції в поєднанні з низькими цінами на нафту і затяжною вразливістю державного ладу Росії спричинили суттєві витрати. І поки Москва не змінила свій підхід до України, наша готовність до посилення санкцій, очевидно, грає певну роль щодо стримування подальших зусиль Росії щодо захоплення українських територій. Американська сторона зараз інтенсивно працює з Європою, щоб санкції ЄС продовжили наприкінці цього місяця, а також у контексті підтримки Франції та Німеччини у їхній провідній дипломатичній ролі досягнення повної імплементації Мінських угод", - сказала вона.

Говорили в Сенаті і про інші численні порушення Кремлем міжнародних угод - як торгових, так і міжурядових, таких як угода про повітряний простір "відкрите небо".

За словами американських чиновників Держдепу, через загрозливу позицію Росії НАТО мусить посилювати свої позиції на сході Європи, щоб не допустити уразливості партнерів.

Заступник держсекретаря з оборони Майкл Карпентер зазначив, що на цьому етапі Росія змагається з США на суші, на землі, воді, у небі і кіберпросторі не тільки кількісно, але і якісно. У свою чергу, Сполучені Штати почали модернізацію своїх ядерних потенціалів, якісне підсилення свого арсеналу новітньою зброєю, такою, як рейкові гармати, які військові отримають на озброєння вже через 2 роки.

Незважаючи на це, чиновники відзначили суттєвий прогрес у політичних домовленостях з Росією щодо Донбасу і підкреслили, що адміністрація буде тиснути на Росію до повного виконання Мінських угод.

Як повідомлялося, лідери країн G7 ухвалили рішення про продовження санкцій проти Росії через невиконання взятих Москвою зобов'язань під час Мінських переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram