ГоловнаСвіт

Франція заявила про мобілізацію консульства в Україні для видачі віз на Євро-2016

8-річний футбольний фанат Володимир Бобенчик зможе потрапити на Чемпіонат Європи

Франція заявила про мобілізацію консульства в Україні для видачі віз на Євро-2016
Фото: УЕФА

Консульські служби посольства Франції в Україні повністю мобілізовані для розгляду заяв на отримання віз, які подавалися, зокрема, для відвідин Чемпіонату Європи з футболу "Євро-2016", заявила перший секретар посольства Франції в Україні Жюлі Фор.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу посольства Франції в Україні, особливу увагу зосереджено на досьє, яке подавала сім'я Бобенчиків.

"У тому вигляді, в якому воно було подано спочатку, в досьє було кілька прогалин, які не дозволяли дати позитивну відповідь (на отримання візи - ІФ). Посольство Франції ще минулого тижня зв'язалося з сім'єю, щоб чітко пояснити, в чому полягали проблеми з документами і які елементи потрібно виправити. Ці елементи сьогодні вранці, нарешті, передали в консульський відділ, що дозволяє нам видати візи. Я хочу побажати маленькому Володимиру насолодитися "Євро-2016", і щоб це свято зміцнило його захоплення футболом. Українців раді вітати у Франції,  чито на Євро-2016, чи як туристів, які хочуть відвідати нашу країну з будь-якого іншого приводу", - цитує прес-служба слова Ж. Фор.

Вона підкреслила, що відділ консульства Франції в Україні цілком у змозі впоратися з напливом запитів на отримання віз напередодні Євро-2016, для чого заздалегідь було відкрито два додаткові вікна для прийому візових звернень та тимчасово набрано додаткових співробітників.

"Весь наш колектив працює понаднормово, щоб якнайшвідше опрацювати всі подані на розгляд документи і видати необхідні візи у разі дотримання всіх належних вимог", - зазнача Ж. Фор.

Такоже перший секретар посольства Франции в Україні нагадала, что існує звичайна процедура апеляції, яка дозволяє заявнику, в разі потреби, надати додаткові документи, які можуть знадобитися для отримання візи.

Як повідомлялося, 3 червня 2016 року перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко звернулася до посла Франції в Україні Ізабель Дюмон з проханням з'ясувати причини відмови у візі 8-річному українському футбольному вболівальнику Володимиру Бобенчику, який регулярно відвідує матчі своєї команди і Національної збірної України, і планував побувати на Євро-2016. Але в посольстві Франції в Україні відмовили його сім'ї у видачі візи з позначкою "не доведена мета поїздки до Франції", хоча сім'я надала в посольство підтвердження бронювання квитків на літак і готелів, а також квитків на матчі Євро-2016.

У понеділок, 6 червня, під стінами посольства Франції в Україні кілька десятків людей провели акцію, протестуючи проти затягування у видачі віз футбольним уболівальникам, які збираються підтримати українську збірну на Євро-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram