ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії загорівся військовий корабель (оновлено)

Системи озброєння на катері не було.

У Росії загорівся військовий корабель (оновлено)

На судноремонтному заводі в Петербурзі горить обшивка споруджуваного корабля протимінної оборони проекту 12700 "Георгій Курбатов" для Військово-морського флоту РФ, повідомляє ТАСС.

За даними МНС, "горить внутрішня обшивка в споруджуваному катері".

"Корабель, який будують на Середньо-Невському суднобудівному заводі (місто Санкт-Петербург) і на якому сьогодні сталася пожежа, Міністерству оборони Російської Федерації не передано", - повідомили РИА Новости в управлінні прес-служби і інформації Міноборони РФ.

Згідно з повідомленням, корабель ще на початковому етапі будівництва. Корабельні системи озброєння не встановлювалися. Корабель планували передати до складу ВМФ у 2017 році.

Ранг пожежі підвищено до №3 з п'яти можливих. За даними МНС, горить обшивка катера, який споруджують, на площі 600 кв. метрів. Відомості про потерпілих не надходили.

Оновлено. Джерело РИА Новости в оборонно-промисловому комплексі уточнило, що йдеться про тральщик "Георгій Курбатов" проекту 12700 "Олександрит".

Корабель протимінної оборони нового покоління "Георгій Курбатов", який будують для ВМФ Росії, планували спустити на воду 29 липня 2016 року, влітку 2017 року провести випробування. Водотоннажність корабля становить 890 тонн, довжина - 61 метр, ширина - 10 метрів, швидкість ходу при повній водотоннажності - 16,5 вузла, екіпаж - 44 людини. У цього корабля найбільший у світі корпус із монолітного склопластику, сформованого методом вакуумної інфузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram