ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ почала вербувати нових бійців в оточеній Фаллуджі за їжу

Джихадистів спіткав гострий дефіцит фінансів.

ІДІЛ почала вербувати нових бійців в оточеній Фаллуджі за їжу
Иракская военная техника, участвующая в наступлении на Фаллуджу
Фото: EPA/UPG

Усі харчі в оточеній Фаллуджі перебувають у руках бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на біженців із місць бойових дій, ісламісти використовують запаси провізії для того, щоб вербувати нових бійців.

"Нашому сусіду пообіцяли мішок борошна, якщо його син вступить у їхні лави. Він відмовився, а коли джихадисти пішли, утік із міста разом з родиною", - розповів агентству один з біженців.

За повідомленнями втікачів, вони не мають грошей - уряд перестав виплачувати зарплату тим, хто живе на захоплених ІДІЛ територіях 2015 року, щоб гроші не дісталися джихадистам.

Штурм міста Фаллуджа, розташованого за 50 кілометрів від Багдада, яке вважають одним з головних опорних пунктів бойовиків, почався вранці 30 травня. За оцінками США, в місті перебуває від 500 до 700 бойовиків ІДІЛ.

Перша фаза операції зі звільнення Ель-Фаллуджі почалася 23 травня. Урядові сили й ополченці взяли місто в кільце і заблокували бойовиків. Військам удалося встановити контроль над 80% околиць Фаллуджі.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, що контролює значні території в Сирії та Іраку. У квітні повідомляли, що через брак грошей ІДІЛ почала торгувати рибою і автомобілями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram