ГоловнаСвіт

У Польщі почалися найбільші навчання НАТО Anaconda

У рамках навчань відпрацьовуватимуть спільні дії країн Альянсу з реагування на гібридні загрози.

У Польщі почалися найбільші навчання НАТО Anaconda
Учения НАТО (архив)
Фото: telegraph.co.uk

У Польщі сьогодні розпочнеться перший етап найбільших навчань країн НАТО Anaconda.

Про це повідомляє Associated Press.

У маневрах бере участь 31 тис. військовослужбовців із Польщі, США і 17 інших країн-учасниць Альянсу, а також із п'яти держав-партнерів блоку.

Перший етап навчань буде присвячений відпрацюванню спільних дій польських, американських і британських десантників. У ньому беруть участь близько 2 тис. парашутистів.

На наступних етапах відпрацьовуватимуть спільні дії з реагування на гібридні загрози: хімічні, терористичні і кібернетичні атаки.

Польська влада і керівництво НАТО заявляють, що навчання мають виключно оборонний характер й орієнтовані на відбиття загроз з боку Близького Сходу.

Як зазначає АР, навчання проходять за кілька тижнів до відкриття саміту НАТО у Варшаві, на якому ухвалюватимуть рішення про розширення присутності Альянсу у Східній Європі, зокрема розміщення додаткових сил у Польщі та країнах Балтії.

У квітні стало відомо, що командування Альянсу має намір розмістити чотири батальйони (близько 4 тис. військовослужбовців) у Польщі і країнах Балтії в рамках зусиль НАТО зі зміцнення кордону з Росією. Основними причинами такого рішення стала агресія Росії проти України і нарощування Москвою військової діяльності навколо країн Балтії: Литви, Латвії та Естонії.

Нагадаємо, напередодні ввечері повідомляли, що в Латвію увійшла колона військової техніки США.

Раніше повідомляли, що війська НАТО під час морського етапу навчань Baltops 2016 вперше висадяться на території Фінляндії, яка не входить до Північноатлантичного альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram