ГоловнаСвіт

AP: Клінтон забезпечила собі висунення від Демократичної партії

Штаб Берні Сандерса заперечує наявність у Клінтон гарантій висунення в президенти.

AP: Клінтон забезпечила собі висунення від Демократичної партії
Сандерс и Клинтон

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон набрала достатньо голосів для того, щоб стати кандидатом у президенти від Демократичної партії.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на власні підрахунки.

За даними агентства, Клінтон за підсумками праймериз отримала підтримку необхідних для висунення 2383 делегатів.

Проте попереднє голосування ще не закінчилося: у вівторок, 7 червня, відбудуться демократичні праймериз одразу в декількох штатах, включаючи Каліфорнію. На них між Клінтон і її суперником по партії Берні Сандерсом будуть розподілені голоси 694 делегатів.

Тим часом у штабі Берні Сандерса оскаржили заяви про те, що Клінтон набрала достатньо голосів для висунення на посаду президента США, повідомляє NBC.

У штабі Сандерса зазначили, що агентство віддало Клінтон голоси "суперделегатів", які ще можуть змінити своє рішення з приводу підтримуваної кандидатури. Згідно із заявою його штабу, основне завдання тепер - переконати суперделегатів, що "Берні на сьогодні - найсильніший кандидат проти Дональда Трампа".

У разі висунення Клінтон стане першою в історії США жінкою-кандидатом у президенти. Офіційно своє рішення Демократична партія оголосить під час конвенції наприкінці липня.

Наприкінці травня повідомляли, що кандидат у президенти, мільярдер Дональд Трамп набрав достатньо голосів для висування від Республіканської партії. Рішення про номінацію республіканці також ухвалять у липні.

Президентські вибори США пройдуть 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram