ГоловнаСвіт

США і Британія попередили про загрозу терактів у ПАР

Влада ПАР запевняє, що безпеці країни нічого не загрожує

США і Британія попередили про загрозу терактів у ПАР
ЮАР
Фото: Wikipedia

Великобританія заявила про високу загрозу нападів на іноземців у торгових районах у Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Позавчора аналогічне попередження опублікувало посольство США в Преторії, зазначає агентство. Як випливало з заяви дипмісії, цілями бойовиків-ісламістів можуть стати американські об'єкти або торгові центри в ПАР протягом священного для мусульман місяця Рамадан.

У ПАР, яка є найбільш промислово розвиненою країною Африки, велику кількість експатріантів і туристів рідко пов'язують з активністю ісламістів, зауважує Рейтер. Уряд ПАР після публікації попередження з боку США заявило, що безпеці країни нічого не загрожує.

За даними британського уряду, основними цілями імовірних терактів можуть стати престижні торгові майданчики і торгові центри в комерційному центрі Йоганнесбурга і Кейптауна, який нерідко називають туристичним центром ПАР.

"Існує висока загроза тероризму. Атаки можуть бути безладними, в тому числі у місцях, відвідуваних іноземцями, таких як торгові райони в Йоганнесбурзі і Кейптауні", - йдеться в заяві уряду Британії.

"Існує підвищена загроза нападу терористів в усьому світі на британські інтереси і британських громадян з боку груп або окремих осіб на ґрунті конфлікту в Іраку і Сирії. Ви повині зберігати пильність", - йдеться у заяві.

Як зазначає Рейтер, наразі не зрозуміло, що спонукало США і Британію випустити попередження про терористичну загрозу. За словами співробітників південноафриканських служб безпеки, сьогодні у ПАР немає діючих груп бойовиків. Зазначається також, що в країні лише невеликий відсоток мусульманського населення (1,3%).

Міністр безпеки ПАР Девід Махлобо (David Mahlobo) в понеділок заявив, що ПАР "залишається сильною і стабільною демократичною країною, і немає жодної безпосередньої небезпеки у зв'язку з сигналом тривоги (з боку США і Британії - ред.)".

Нагадаємо, що в лютому у ПАР студенти підпалили університет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram