ГоловнаСвіт

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання держперевороту

В організації перевороту звинуватили проросійського бізнесмена.

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання держперевороту
Казахстан
Фото: gazeta.kz

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання державному перевороту в республіці.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За версією спецсцлужб, "насильницьке захоплення влади" готував директор ТОО "Шимкентпиво", проросійський бізнесмен Тохтар Тулешов.

"План його дій передбачав дестабілізацію ситуації в країні шляхом створення осередків напруження, організацію акцій протесту і масових заворушень, на тлі яких він планував сформувати так званий "альтернативний уряд" і змінити структуру діючої влади", - заявив представник прес-служби Комітету нацбезпеки Казахстану Руслан Карасьов.

Він додав, що затримано і запроторено в СІЗО кількох спільників Тулешова. Зокрема колишнього першого заступника генпрокурора Республіки Казахстан, колишнього члена конституційної ради Ільяса Бахтибаєва, а також колишнього начальника департаменту внутрішніх справ генерал-майора Доскалієва.

Карасьов також розповів, що органи комітету національної безпеки вилучили чимало зброї, боєприпасів і вибухових речовин, які Тулешов "планував використовувати для реалізації своїх злочинних намірів".

Начальник департаменту генеральної прокуратури Кусаїна Ігембаєва заявила, що Тулешову також інкримінують незаконне зберігання наркотиків і низку тяжких й особливо тяжких злочинів.

Тулешова і ще трьох осіб затримали наприкінці січня 2016 року під час спецоперації в готелі "Ріксос Хадиша Шимкент" і в будівлі заводу "Шимкентпиво", власником якого є Тулешов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram