ГоловнаСвіт

Перед організаторами Євро-2016 стоять серйозні виклики безпеці, - Лубківський

"Колеги в УЄФА все ще згадують високий рівень підготовки турніру в Україні".

Перед організаторами Євро-2016 стоять серйозні виклики безпеці, - Лубківський
Фото: Макс Левин

Перед Францією як господарем Євро-2016 і УЄФА як організатором турніру сьогодні стоять серйозні виклики і загрози, вважає екс-директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"Останні жорстокі терористичні напади на Париж і Брюссель наклали свій відбиток на процес підготовки до Євро-2016 - заходи безпеки під час турніру будуть безпрецедентними. Хоча УЄФА і розглядала можливість проведення матчів при порожніх трибунах, було прийнято складне рішення проводити турнір, зосередившись на тому, як убезпечити глядачів, команди, всі інші цільові групи, - зазначив він. - Треба сказати, що, незважаючи на відмінність специфіки підготовки турніру в Україні та Франції, колеги в УЄФА все ще згадують високий рівень його підготовки в Україні та водночас висловлюють занепокоєння такими проблемами у Франції, як загрози терористичних атак, страйки, часто питання взаємодії з органами влади".

З урахуванням ситуації з безпекою у світі перед Францією і УЄФА 2016 року стоять серйозніші виклики, ніж 2012-го, коли чемпіонат проходив в Україні та Польщі, переконаний Лубківський.

"Україна дійсно блискуче впоралася з проведенням Євро-2012. Усі матчі були організовані на високому рівні, жодного ексцесу, жоден уболівальник, у тому числі десятки тисяч гостей з-за кордону, не постраждав, усі задоволеними повернулися додому. Ми отримали унікальний досвід організації спортивних подій міжнародного рівня", - нагадав він, додавши, що бажає успіхів організаторам і господарям Євро-2016, і, звичайно, збірній України.

Чемпіонат Європи пройде з 10 червня по 10 липня в 9 містах Франції. Матчі будуть проходити зокрема в Парижі на стадіоні "Парк де Пренс" і на арені "Стад де Франс" у передмісті французької столиці. Прем'єр-міністр країни Мануель Вальс заявляв, що під час проведення турніру буде вжито підвищених заходів безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram