ГоловнаСвіт

Інформатори про використання допінгу в РФ отримали винагороду від WADA

Зараз Віталій Степанов і його дружина Юлія, ймовірно, переховуються у США

Інформатори про використання допінгу в РФ отримали винагороду від WADA
Фото: newsfiber.com

Всесвітнє антидопінгове агентство WADA виплатило фінансову премію двом росіянам, які надали інформацію про масове застосування допінгу у російському спорті.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У WADA не уточнили, якого роду винагороду отримали колишній співробітник російського антидопінгового агентства РУСАДА Віктор Степанов і його дружина Юлія - спортсменка-легкоатлетка, яка сама була викрита у вживанні допінгу.

Олів'є Ніглі, який в червні стане генеральним директором WADA, відкинув критику на адресу Всесвітнього антидопінгового агентства, яке звинувачують у тому, що воно протягом багатьох років приховувало від журналістів викривальну інформацію від Степанова. Він підкреслив, що головним пріоритетом WADA було забезпечення безпеки своїх інформаторів, тому поведінка агентства було розумною.

"Віталій Степанов і його дружина Юлія, ймовірно, переховуються у США, побоюючись за своє життя після зроблених ними скандальних викриттів. За деякими даними, вони зараз очікують від американської влади дозволів на роботу", - пише видання.

Нагадаємо, шестеро винних у вживанні допінгу російських легкоатлетів вже позбавили нагород. Окрім того, у вживанні допінгу зізналася російська тенісистка Марія Шарапова.

Раніше західні ЗМІ закликали виключити Росію з учасників Олімпіади-2016 через допінговий скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram