ГоловнаСвіт

У Мексиці через звинувачення в корупції заарештовано активи 11 чиновників

Екс-губернатор штату Нуево-Леон Родріго підозрюється в розтраті близько $194 млн.

У Мексиці через звинувачення в корупції заарештовано активи 11 чиновників
Фото: Макс Левин

У Мексиці суд заарештував активи колишнього губернатора штату Нуево-Леон Родріго Медіна і ще 10 колишніх чиновників через звинувачення в корупції.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Влада штату, який зараз контролює опозиція, підозрює Медіна й інших держслужбовців у розтраті та інших злочинах, через які регіон втратив близько 194 млн доларів. Справа стосується будівництва заводу корейської автомобільної компанії Kia Motors.

Уряд Медіни уклав угоду з компанією в 2014 році. На думку антикорупційного відомства Нуево-Леон, ця угода дала корейській компанії "надлишкові" переваги.

Нинішній уряд регіону намагається домовитися з Kia, щоб вирішити цю суперечку.

Сам Медіна заявив, що не винен. За його словами, звинувачення є політичною атакою на нього перед регіональними виборами, які пройдуть у країні в ці вихідні.

Медіна є членом правлячої Інституційно-революційної партії країни. Він був головою регіону з 2009 по 2015 роки. Сама партія перебуває при владі вже 71 рік. Для багатьох мексиканців вона сама собою асоціюється з корупцією.

Нагадаємо, Ізраїльська поліція рекомендувала порушити справу щодо дружини прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху через звинувачення у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram