ГоловнаСвіт

У Сочі затримали знімальну групу американського телеканалу (оновлено)

Журналісти знімали сюжет про виставлені на торги "олімпійські" котеджі.

У Сочі затримали знімальну групу американського телеканалу (оновлено)
Фото: astra-tour.club

В Адлерському районі Сочі в п'ятницю на території прикордонної зони ФСБ затримала американських журналістів, повідомляє Интерфакс.

"Затримано групу журналістів, зараз триває розгляд", - ідеться в повідомленні.

Своєю чергою джерело в силових структурах розповіло агентству, що троє громадян США були затримані в прикордонній зоні поблизу населеного пункту Веселе недалеко від російсько-абхазького кордону.

"За попередньою інформацією, троє людей, які представилися громадянами США і назвали себе журналістами, перебували в прикордонній зоні поблизу російсько-абхазького кордону, не маючи на те відповідного дозволу. Свій намір вони мотивували творчими планами про те, що нібито хотіли зняти фільм", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, зараз співробітники правоохоронних органів встановлюють усі обставини і причини перебування жителів іноземної держави в прикордонній зоні Російської Федерації.

Тим часом у соцмережах з'явилася інформація, що затримані ведучий американського телеканалу НВО Бернард Голдберг і продюсери Вокер і Джейк Разенхауер, які знімали сюжет про виставлені на торги "олімпійські" котеджі. Також затримано перекладача американців Дмитра Салтиковського та блогера Олександра Валова.

Оновлено. Затриманих у прикордонному районі Сочі іноземних журналістів відпустили після бесіди про основи російського законодавства, повідомляє ТАСС. Їм роз'яснили правила дотримання прикордонного режиму.

"У зоні 5 км Адлерського району Сочі від кордону з Абхазією діє особливий прикордонний режим. Перебування там іноземців обмежене, йдеться в повідомленні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram