ГоловнаСвіт

Слідство про катастрофу MH17 близьке до завершення, - прокуратура Нідерландів

Остаточну доповідь буде надано восени.

Слідство про катастрофу MH17 близьке до завершення, - прокуратура Нідерландів
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Нідерландів заявила, що міжнародне розслідування катастрофи лайнера MH17 на сході України близьке до завершення, повідомляє ВВС.

Зараз перед слідчими постає лише кілька завдань. Зокрема, експерти досі чекають від Російської Федерації інформацію про ракетні комплекси "Бук", заявляють у відомстві.

Міжнародні експерти представлять результати розслідування катастрофи авіалайнера MH17 в Донецькій області восени, йдеться в заяві. Остаточна доповідь буде містити інформацію про те, з якої зброї було збито літак і звідки зроблено пуск.

Як уточнюють у відомстві, звіт експертів не буде опубліковано повністю. Його буде долучено до відповідної справи, яка буде слухатися в суді або в трибуналі.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Країни Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram