ГоловнаСвіт

Влада Швейцарії провела новий обшук у штаб-квартирі ФІФА

Генпрокуратура Швейцарії пояснила обшук необхідністю "підтвердження наявних результатів і отримання додаткової інформації".

Влада Швейцарії провела новий обшук у штаб-квартирі ФІФА
Фото: EPA/UPG

Влада Швейцарії провела новий обшук у штаб-квартирі ФІФА в Цюриху і вилучила документи та електронну базу даних в рамках розслідування у справі про корупцію.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на швейцарську генпрокуратуру.

У відомстві пояснили, що обшук відбувся напередодні "з метою підтвердження наявних результатів і отримання додаткової інформації".

За інформацією генпрокуратури, розслідування стосується осіб, раніше згаданих у її звітах, а також нових підозрюваних, чиї імена не розголошуються. Президента ФІФА Джанні Інфантіно у списку підозрюваних немає.

У травні минулого року у Швейцарії за підозрою в корупції затримали сімох високопоставлених чиновників ФІФА. Через півроку швейцарська влада провела нову серію арештів футбольних функціонерів. У підсумку 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам висули звинувачення.

У березні ФІФА визнала факт підкупу голосів під час виборів країн-господарів чемпіонатів світу 1998-го і 2010 років, які відбулися у Франції і ПАР відповідно. У корупційних і шахрайських схемах брали участь колишній віце-президент організації і колишній голова КОНКАКАФ Джек Ворнер, його син Дар'ян Ворнер, колишній член виконкому ФІФА, колишній генеральний секретар КОНКАКАФ Чак Блейзер і деякі інші невстановлені особи.

Нагадаємо, наприкінці травня заступника генсека ФІФА звільнили через фінансові порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram