ГоловнаСвіт

Польща створить загони добровольців для запобігання російській загрозі

Добровольці пройдуть курси військової підготовки.

Польща створить загони добровольців для запобігання російській загрозі
Архив
Фото: EPA/UPG

Польща створить воєнізоване формування з 35 тис. добровольців, які пройдуть курси військової підготовки, для запобігання гібридній війні, яку може розпочати Росія.

Про це заявив уповноважений польського Міноборони з воєнізованих груп Гжегож Квасняк, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Spiegel Online.

За його словами, мета створення нового формування - підготовка до можливої гібридної війні, схожої на ту, яку Росія веде проти України.

Передбачають, що формування воєнізованої групи почнеться у вересні. У розпорядження кожного з 16 польських воєводств (адміністративних округів) надійде по бригаді, сформованій з членів добровольчої групи. При цьому Мазовецькому воєводству, найбільшому і густонаселеному, дадуть дві бригади. За словами Квасняка, добровольці будуть отримувати близько 500 злотих (€125) щомісяця, повідомляє агентство dpa.

Від початку української кризи все більше людей у Польщі почали приєднуватися до загонів самооборони й інших добровільних формувань, загальний склад яких оцінюють у 12 тис. осіб, зазначає Spiegel Online. Із 7 по 17 червня польські добровольчі загони вперше візьмуть участь у навчаннях НАТО на території Польщі.

Нагадаємо, раніше в червні міністр оборони Польщі заявив, що один батальйон НАТО дозволить стримати російську агресію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram