ГоловнаСвіт

В Японії хлопчика знайшли живим після тижня життя в лісі

Батькові дитини можуть висунути обвинувачення в недбалості

У Японії, після тижня пошуків, знайдено живим у лісі 7-річного Ямато Тоноку.

Про це повідомляє euronews.

Батьки залишили його на узбіччі, висадивши з машини за непослух. Повернувшись через кілька хвилин до місця покарання вони не знайшли сина. Спочатку вони намагалися знайти хлопчика самі, але потім звернулися до рятувальників. При цьому спочатку вони заявляли, що хлопчик зник, коли вони шукали їстівні рослини.

Дитина втекла і майже сім днів жила у лісі на острові Хоккайдо, де її залишили батьки. Він харчувався рослинами, перетнув гірський хребет і дійшов до військової бази, поблизу якої його і виявив солдат. При цьому хлопчик був одягнений лише у футболку і джинси, а вночі температура в лісі падала до 7 градусів тепла. Крім того, під час його пошуків пройшла сильна злива.

Ямато знайшов солдат на військовій базі, в армійській казармі. Хлопчик розповів поліції, що перебував там кілька днів після того, як вийшов з лісу. Там він знайшов матрац, на якому міг спати. Також на базі є проточна вода, яку хлопчик пив поки його шукали в лісі сотні рятувальників.

Зникнення Ямато стало шоком для всієї країни, спровокувавши вибух у соцмережах. На його пошуки кинули близько 200 солдатів, пожежників і поліцейських.

За словами лікаря, який обстежив дитину, для людини, яка провела майже сім днів у лісі без їжі, малюк виглядає досить непогано.

"У нього кілька забоїв, але, в цілому, він може ходити. Він залишиться в лікарні, щоб пройти медичний огляд. У нього трохи низька температура. Він просто останні сім днів нічого не їв, тільки пив воду. Але ми його підлікуємо і все буде нормально", - заявив він.

Батько хлопчика Такаюкі Танука, якому можуть висунути обвинувачення в недбалості, каже, що розкаюється в тому, що вирішив так суворо покарати дитину: "Моя надмірна реакція на його поведінку привела до таких жахливих наслідків. Я прошу вибачення у всіх людей, які були причетні до цього - рятувальників, шкільних вчителів. Я всю свою любов віддавав синові, але тепер я буду ще більше часу проводити з ним і захищатиму його. Спасибі вам велике".

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що український Мін'юст створює Єдине довідкове бюро безвісти зниклих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram