ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану назвав США і "диявольську" Британію головними ворогами

Хаменеї вважає, що цілі Заходу "на 180 градусів протилежні цілям Ірану" на Близькому Сході.

Духовний лідер Ірану назвав США і "диявольську" Британію головними ворогами
Аятолла Али Хаменеи
Фото: nikcity.com

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Тегеран не має наміру співпрацювати у вирішенні регіональних питань зі своїми головними ворогами - США і "диявольською" Британією.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на іранське державне телебачення.

"Америка виявляє ворожість щодо Ірану з Ісламської революції 1979 року... Довіряти диявольській Британії і великому сатані (США) - величезна помилка, - сказав Хаменеї в прямому ефірі. - Ми не будемо співпрацювати з Америкою у вирішенні регіонального кризи. Їхні цілі в регіоні на 180 градусів протилежні цілям Ірану".

Хаменеї, який володіє найбільшою владою в країні, сказав також, що США не зберегли прихильності ядерній угоді між Тегераном і шістьма світовими державами, яку уклали 2015 року і яка обмежила ядерну програму Ірану.

Після скасування санкцій Іран почав нарощувати обсяги торгівлі із Заходом. Проте кілька заборон, накладених Вашингтоном на Тегеран, чинні досі, а американські банки, як і раніше, не можуть працювати з ісламською республікою, оскільки США все ще звинувачують її в поплічництві тероризму і порушенні прав людини.

"Вони використовують права людини, тероризм... як привід для невиконання своїх зобов'язань", - сказав Хаменеї.

"Якщо ми залишатимемося сильними, єдиними і революційними, ті, хто намагається залякати Іран і виступає проти нас, не досягнуть успіху", - підсумував він.

Нагадаємо, що наприкінці травня Хаменеї заявив про "м'яку війну" Заходу з Іраном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram